City Social Magazine

MAR 2013

City Social Magazine in Baton Rouge, Louisiana

Issue link: https://citysocial.epubxp.com/i/113037

Contents of this Issue

Navigation

Page 28 of 67

work at the table or sitting at the island helping to cook while watching television. It's just a comfortable, cozy, and inviting space," said Nicole. "Although the kitchen was the main part of our remodel, we also chose to renovate the guest bathroom and the fireplace and cabinetry in the living room, and we also opened up a closet located under the stairwell to become a backdoor drop off space and dog diner," said Nicole. The guest bath off of the kitchen had a large enough foot print, but because it had two entry doors, it wasn't as functional as it potentially could be. One door was removed, allowing the addition of a large walk-in shower with a frameless glass door. The existing vanity was removed and a new transitional style cabinet added, on which sits a polished concrete vessel sink. A decorative bamboo ladder from their last house became the perfect towel rack when leaned against the wall. The LaNasas also wanted an area that would accommodate an entertaining bar and a big television so that everyone could hang out and visit without being in the way of the action. An existing side window was closed up so that the custom bar cabinet could take full advantage of the long wall space. The design now holds everything needed for their parties with the television tucked right in the middle. Though the home's living room was ample enough for the LaNasa family, the fireplace wall was entirely too traditional for their taste. Nicole loved the look of a floor-to-ceiling stone fa├žade, but she still wanted to use a rustic wooden beam for the mantel, which is appropriate for the original design of the house. After doing some research to find a stone she truly loved, it was installed, and the cypress cabinets to either side of the fireplace were painted a shade darker than the walls to dress up the room and allow the new fireplace wall to be the focal point. The small coat closet off of the entryway was deemed unnecessary, so the door was removed, the frame opened up, and cubby sections with open storage beneath were put in so the children would have a place to drop their books and shoes after school. The awkward space of this closet that falls beneath the stairs was just the right size to drop in a light and have a space for their dog's food and bowls to tuck out of sight. To polish off their new project, the foyer, living room, and sunroom were all given fresh new paint colors, lightening the space as well as creating a smooth transition into the new kitchen, which not only met but exceeded the family's expectations. The LaNasas had certain expectations of the person who did the redesign. "As most people know, building a house or, better yet, remodeling a house can be a very stressful time," said Nicole. "Jerad was extremely thoughtful in the planning of events to ensure there was no down time between different parts of the job. This was very important for us, con-

Articles in this issue

Links on this page

Archives of this issue

view archives of City Social Magazine - MAR 2013